Pazar, Aralık 12, 2010

SharePoint 2010'da Kişisel Site (My Site) Oluşturma Problemi

MySite'lar (Türkçe dil paketi kurulu olan SharePoint çözümlerinde Sitem olarak adlandırılır.) SharePoint'te kullanıcıların kendi kişisel sitelerini oluşturmalarına olanak tanıyan yapılardır. Problemsiz bir konfigürasyon gerçekleştirildikten sonra SharePoint 2010'a oturum açan kullanıcılar MySite tuşuna tıklayarak kendi sitesini oluşturabilir, kişisel dokümanlarını kendi alanında SharePoint üzerinde saklayabilir eğer isterse Blog yayını da yapabilir. 
Sistemde konfigürasyon problemi varsa kullanıcılar MySite tuşuna tıkladığında bir hata mesajı görüntülenir ve MySite oluşturulamaz, bunun çok farklı nedenleri olabilir ancak ilk olarak aşağıda açıklamaya çalıştığım maddeleri gözden geçirirseniz problem büyük ihtimalle çözülecektir;
  1. MySite'ları saklamak için yeni bir WebApplication oluşturun.
  2. İki tane yönetilebilir yol ekleyin. (Managed Path)
    -usersite (Explicit inclusion)
    -personel (Wildcard inclusion)
  3. /usersite yoluna yeni bir Site Collection oluşturun. Template olarak Enterprise bölümünde yer alan MySite Host'u seçin.
  4. Root'a (/) bir tane SiteCollection ekleyin. Zaten dolu ise bir şey eklemenize gerek yok ancak WebApplicatinon'ın Root'undan muhakkak bir Site Collection yer alıyor olmalıdır.
  5. Self Service Site Creation özelliğini aktive edin. Bu ayar Web Application düzeyinde bir ayardır ve Central Administration > Application Management > Manage Web Applications > Click on Web Application created above > Ribbon > Self-Service Site Creation > On > OK yolunu kullanarak aktif hale getirebilirsiniz.
  6. Central Administration > Application Management > Manage service applications > User Profile Service Application > Setup My Sites  yolunu kullanarak My Site Host alanını http://WebApplicationAdı/usersite şeklinde doldurun. Burada usersite bölümünü 2. adımda oluşturduğumuzu hatırlayalım.

Hiç yorum yok: