Salı, Ağustos 10, 2010

SharePoint 2010 External List Erişim Problemi: Access denied by Business Data Connectivity.

Bir önceki postta External Content Type oluşturup bunu SharePoint 2010'a deploy etmeyi ve bu content type'ı kullanacak bir External List oluşturmayı ele almıştık. Almış olduğum bir mail üzerine bahsedilen işlemler gerçekleştirilirken karşılaşılabilecek bir problemden bahsetmeye karar verdim. BDC ile bir External Content Type oluşturup, oluşturmuş olduğunuz content type'ı SharePoint'e aktardıktan sonra içerik tipinin yetkilerini de ayarlamalısınız, yetkiler ayarlanmadığında postumuzun da başlığında yer alan "Access denied by Business Data Connectivity (Business Data Connectivity tarafından erişim engellendi.)" uyarısı ile karşılaşıyor olmak muhatemeldir.



Kullanılacak olan External Content Type içerisinde yer alan Entity'nin yetkilendirme ayarlanı gerçeklemek için Central Administration Site'ı ziyaret etmek gerekmektedir. Central Administration Site üzerinde Manage service applications --> Business Data Connectivity Service yolu izlenerek tüm Entity'ler görüntülenebilir buradan da yetkilendirme ayarı gerçekleştirilmek istenen Entity seçildikten sonra Ribbon'da yer alan Set Object Permissions butonu ile ilgili Entity için yetkilendirme ekranı görüntülenir ve Entity'i görüntüleyip kullanabilecek olan kişi ya da gruplar seçilip gerekli yetkilendirme işlemi yapılabilir.



Yetkilendirme ekranından aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi gerekli yetkilendirme yapıldıktan sonra sorun ortadan kalkacaktır. Resim detaylı incelencek olursa sistemde bulunan herhangi bir kullanıcının ilgili Entity'i kullanması sağlanmış oldu, yetkilendirme ayarlarının gerçekleştirebilme yetkisi ise bir yöneticiye verilerek güvenlik sağlanmış oldu.



Hiç yorum yok: