Pazartesi, Haziran 04, 2007

Okul Bitti ?


Dört yıl önce büyük bir heyecanla başladığım Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm'ünden mezun olmak üzereyim. Bu gün mezuniyet töreni ile dört yılı resmen olmasa da noktalamış olduk. Mezuniyet törenindeki en acemi grup bizdik, orada pot kırmamız için bütün şartlar oluşmuş durumdaydı biz de bu fırsatı kaçırmayarak kürsü de oldukça pot kırdık ve çok komik hatalar yaptık. Hatta topluca fotoğraf çektirmeyi bile unuttuk. Kürsü de acemice hareket etmemiz çok normaldi çünkü Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarını veriyordu ve bu ilk mezunlar törende kürsüye çıkan ilk bölüm olarak belirlenmişti.

Dört yıl önce eski binamız olan Morfoloji'de eğitim hayatımıza başladık. Bölümden ilk gördüğüm arkaşım Emre Çakır'dı bir süre sohbet edip daha sonra eski bilgisayar labaratuvarına gittik, alındığında son teknoloji ürünü olan bilgisayarlar, öğrencileri beklerken teknolojinin gerisinde kalmış hatta dökülmeye başlamıştı. İlk dersimiz o eski labaratuvardaydı ve dersi de Gökhan Uçkan veriyordu. Okulun ilk gününde pek çok ilkle karşılaştım ama aklımda en fazla yer edenler bunlardı.

Günler geçtikçe bölümdeki eksiklikler tamamlanmaya ve eğitim kalitesi de bunlara bağlı olarak artmaya başladı. İlk yıllarda pek çok kişinin PAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden haberi yoktu ama son yıllarda bölümü oldukça geniş kitlelere tanıtmayı başarabildik. Türkiye'nin önde gelen yazılım firmaları ve Microsoft'la beraber pek çok etkinliğe imza attık. Geçtiğimiz sene Akademik Bilişim 2006 üniversitemizde bizim bölümümüz tarafından gerçekleştirildi. Bu kadar genç bir bölümünün dört yılda nasıl ilerlediğine arkadaşlarımla birlikte hep beraber şahitlik ettik.

Dört yıl boyunca arkadaşlarım ve hocalarımla zaman zaman sorunlar yaşadığımızda oldu ama aile içinde zaman zaman sorun yaşanmasından daha doğal ne olabilir ki! İyi veya kötü dört yıl boyunca sanırım aile olmayı başarabildik ailenin adı da daha ilk yıl Bil2003 olarak belirlenmişti. Bu güne kadar pek çok şey paylaştığım Bil2003 ailesine ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri'ne bana yaşattıkları güzel anlar için teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: