Salı, Nisan 24, 2007

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İzlenimleri - 2

BİLMÖK hakkındaki yorumlarıma kaldığım yerden devam ediyorum. BİLMÖK'ün ilk iki gününü daha önce anlatmıştım. Üçüncü gün hemen hemen tüm katılımcılar uyuya kalmış durumdaydı ve seminerler belirtilenden biraz daha geç başlatıldı. Günün ilk seminerlerine katılım istenilen düzeyde değildi bu da organizasyon komitesinin moralini bozan bir durum oluşturdu ama neyse öğle yemeğine doğru uyananlar gelmeye başladı ve katılımcı sayısı beklenilen düzeye ulaştı ve moraller de düzelmiş oldu. Gün boyu katılım artarak devam etti.

Üçüncü günün sonunda Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezi'ne teknik gezi düzenlendi. Denizli'li olarak Eskişehir'i kıskandım doğrusu. Yazılım Üssü'nde yeni fikri olan genç girişimcilere bir alan verilerek fikirlerini geliştirmelerine olanak tanınıyor ve genç girişimcilerin ileride kendi şirketlerini kurmalarına olanak tanınmış oluyor. Yazılım Üssü'nün donanımı da oldukça kaliteliydi ve buna birde genişbant Internet eklenince insanın oradan çıkası gelmiyor doğrusu.

Yazılım Üssü'nden Eskişehir'in dışında bir yere akşam yemeğine gittik. Akşam yemeğinde canlı müzik eşlindiğinde eğlendik ama bu pek çoğumuza yetmedi ve yemek çıkışında da başka bir mekana gene organizasyon komtesinden bir kaç kişinin eşliğinde eğlenmeye gittik ve gene geç saatterde günü noktaladık.

Kongrenin son gününde BİLMÖK 08'in nerede yapılacağı konusunda oldukça yoğun tartışmalar yaşandı ve en seonunda yapılan oylamada Yıldız Teknik Üniversitesi'nde karar kılındı. BİLMÖK'ün İstanbul'da yapılacak olması bilişim sektöründen daha fazla firmanın ve kişinin BİLMÖK'ten haberdar olması anlamına geliyor, bence bu karar BİLMÖK'ün tanıtımı açısından oldukça olumlu oldu. Katılımın BİLMÖK 07'nin en az iki katı olacağı düşüncesindeyim.

Her şeyin olduğu gibi BİLMÖK 07'nin sonu da gelmişti. O kadar güzel şeyin ardından yeni tanıştığım ve eski dostlarımdan ayrılamanın hüzünü çökmüştü içime. Millet teker teker Eskişehir'den ayrılamaya başlamıştı. Kimi sabah kimi öğlen kimi akşam gidiyordu. Eskişehir'den akşam ayrılacak arkadaşlarla gün sonuna kadar eğlenmeye devam ettik, gidiş saati yaklaşanlarla vedalaşıp ayrıldık ve saatler 22:30'u gösterdiğinde de ben milletin arasından ayrılarak Denizli'ye doğru yola koyuldum...

Son olarak genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. BİLMÖK Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri açısından süper bir organizasyon. Türkiyenin dört köşesindeki Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri'ni bir araya getirebilecek başka bir organizasyon yok! bu yüzden BİLMÖK'e sahip çıkalım ve her sene düzenlenmesini sağlayalım. Buradan organizasyon komitesine de tekrar tekrar teşekkür ediyorum her şey süperdi.

BİLMÖK 08'de görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: