Salı, Ağustos 06, 2013

Windows Server'da Loopback Check İşlemini Disable Etmek

SharePoint'te DNS yönlendirmesi yaptığınızda sunucu üzerinden lokaldeki web application'a erişemediğinizi fark etmişsinizdir. Siteyi çağırıyorsunuz ancak kullanıcı Authenticate olamıyor ve doğal olarak siteye erişemiyorsunuz. Dışarıdan siteye eriştiğinizde problem olmayacaktır ancak bu durum SharePoint'in servisleri açısından can sıkıcı durumlar oluşturabilir. Örneğin Search Servisi siteye erişmeye çalışacak ve doğal olarak erişemeyecektir. İçeriğiniz düzgün bir şekilde Crawl edilmediği için de aramalarınız sonuç vermeyecektir.

Yukarıda açıkladığımız durum Windows Server'ın varsayılan güvenlik ayarlarından kaynaklanmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için Loopback Check işlemini Disable etmeniz gerekiyor. Bunun için maalesef bir arayüz yok mecburen çalıştıra regedit yazıp kayıt defterine geçmeniz gerekiyor. Ardından aşağıdaki adımlar ile kolaylıkla gerekli işlemi yapabilirsiniz.
  1. Kayıt defterinde
    HKEY_LOCAL_MACHINE\
    SYSTEM\
    CurrentControlSet\
    Control\
    Lsa

    düğümünü bulun. 
  2. LSA düğümüne tıklayın ve içerikte aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi sağ tıklayıp yeni bir DWORD değeri ekleyin.
  3. Eklemiş olduğunuz değerin adını DisableLoopbackCheck olarak belirleyin.
  4. DisableLoopbackCheck değerine çift tıklayıp değerini 1 olarak belirleyin ve kaydedin.   
Bu işlemin ardından tarayıcıyı yeniden başlattığınızda artık sisteme erişiyor olacaksınız. Mevcut servislerin session'larını yenilemek için sunucuyu yeniden başlatmayı da tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: